Lehdistötiedote: Kahdeksan uutta tekijänoikeusoikeudenkäyntiä vireillä markkinaoikeudessa

Tekijänoikeusvalvontaa harjoittavat oikeudenhaltijat ovat vieneet 8 uutta tekijänoikeusjuttua markkinaoikeuteen. Tekijänoikeuskirjejahti jatkuu.

Internetin tekijänoikeuksia valvovat oikeudenhaltijat ovat vieneet 8 uutta tekijänoikeuskirjeisiin liittyvää juttua markkinaoikeuteen, kertoo kirjeensaajia puolustavan Turre Legal -lakiasiantoimiston tekijänoikeuslakimies Herkko Hietanen.

“Markkinaoikeuden toimittamien tietojen mukaan aiemminkin oikeudessa aktiivinen Crystalis Entertainment on nostanut 3 uutta tekijänoikeuskannetta ja pannut vireille 5 turvaamistoimihakemusta lokakuussa 2017”, kertoo tekijänoikeuskirjeisiin perehtynyt Hietanen.

Lakiasiaintoimiston saamien tietojen mukaan ainakin osa tapauksista koskee tiedostonjakoa, joka olisi tapahtunut loppuvuodesta 2015.

“Näyttäisi, että oikeudenhaltijat haluavat kanteella osoittaa, että myös vanhoista tapauksista voi joutua vastaamaan oikeuteen”, arvelee Hietanen. “Turvaamistoimihakemukset taas voivat olla esitoimi tietokoneen takavarikointiin ulosottomiehen toimesta riippumattomia tutkimuksia varten. On mahdollista, että takavuosien nallepuh-läppärien takavarikoinnit tekevät paluun.”

Jotta oikeudenhaltijat voisivat lähettää epäilemilleen tiedostonjakajille tekijänoikeuskirjeitä, heidän tulee ensin saada epäillyn tiedostonjakajan osoitetieto. Markkinaoikeus tiukensi kantaansa osoitteiden luovuttamisesta kesällä 2017. “Kesän tuomion jälkeen otaksuin, että oikeudenhaltijat joutuvat ainakin hetken operoimaan vanhoilla tiedoilla. Oikeudenkäynti loppuvuoden 2015 tapahtumista viittaa myös tähän – oikeudenhaltijat tahtovat näyttää, että oikeudenkäynnit ovat edelleen mahdollisia.”

Hietanen kehoittaa ottamaan oikeudesta tulleet haasteet vakavasti. Vastaamatta jättäminen voi johtaa siihen, että oikeus tuomitsee oikeudenhaltijoiden esittämien vaatimukset tutkimatta juttua. Haasteen saapuessa on hyvä olla yhteydessä tekijänoikeuslakimieheen.

Vaikka osoitteidenluovutuskysymys on oikeudessa edelleen auki, oikeudenhaltijoiden harjoittama piraattijahti siis jatkuu.

Lisätietoja:

Herkko Hietanen, lakimies, osakas
herkko.hietanen@turre.com
+358 50 384 1634

Lisää tekijänoikeuksia koskevia artikkeleitamme löydät täältä: Tekijänoikeus.