Yrittäjästä työnantajaksi kokemuksia

Toiminimellä neljä vuotta toiminut yrittäjä Äni Jaatinen perusti osakeyhtiön huhtikuussa 2018 ja palkkasi samalla ensimmäiset työntekijänsä. Yrittäjästä työnantajaksi siirtymisessä häntä auttoi Turre Legal. Prosessi oli Jaatisen mukaan todella nopea ja helppo.

Yrittäjästä työnantajaksi siirtyminen pitää sisällään monia lakisääteisiä tehtäviä. Äni Jaatinen on kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. Hän omistaa myös teipit.com:in ja Äniways Oy:n.

En voi oikeasti uskoa sitä, kuinka helppo prosessi oli

– Yrityksemme tarjoaa luovia palveluita ja etenkin mittatilausratkaisuja. Oli kyse sitten digitaalisesta grafiikasta tai painografiikasta, niin me teemme siitä mielenkiintoista, Jaatinen kertoo.

Apua työnantajaksi ryhtymiseen

Jaatinen aloitti yrittäjänä vuonna 2014. Hän työskenteli toiminimellään yhteensä neljä vuotta, kunnes vuonna 2018 oli kasvaneen toiminnan myötä aika perustaa osakeyhtiö ja palkata ensimmäiset työntekijät.

– Työmaat ja kysyntä alkoivat kasvamaan luonnollisesti. En vain itse enää riittänyt. Olin töissä vielä kolmelta aamuyöstä vääntämässä grafiikoita ja maalauksia, kun ajattelin, että okei, nyt tuntuu siltä, että taitaa olla vähän ruuhkaa jo, Jaatinen naurahtaa.

– Turre Legalin mukaan ottaminen lähti nimenomaan tarpeesta työllistää ja ottaa toimintaan mukaan muitakin. Ja kuinka ollakaan, Facebook-feedissäni oli mainos Turre Legalin Yrittäjästä työnantajaksi -palvelusta, Jaatinen muistelee.

Matalan kynnyksen juttu

Aluksi Jaatinen ei ollut uskoa, että apua työntekijän palkkaukseen olisi todella saatavilla ilmaiseksi. Yrittäjästä työnantajaksi -palvelu on osa ELY-keskuksen hanketta, jossa yksityiset toimijat tarjoavat apua ensimmäistä työntekijäänsä rekrytoiville yrittäjille.

– Yhteyden ottaminen oli matalan kynnyksen juttu. Minulle vastattiin heti ja keskustelussa oli molemmin puolin positiivinen vire. Tapaamisaika juristin kanssa löytyi nopeasti. En voi oikeasti uskoa sitä, kuinka helppo prosessi oli, Jaatinen toteaa.

– Työnantajuuteen ylipäänsä liittyy paljon lakivelvoitteita, kuten esimerkiksi työsopimukset ja se, kuinka niistä tehdään ammattimaiset sekä kaikkia palvelevat. Oli mielettömän hienoa, että tällaista apua sai, Jaatinen kiittelee.

Positiivinen ja joustava tiimi

Tällä hetkellä yritys työllistää yhteensä neljä henkilöä. Jaatinen kokee, että Turre Legal ei toimijana ole mitenkään byrokraattinen. Sen sijaan työntekijöistä huokuu hänen mielestään avoimuus ja inhimillisyys.

– Heillä on hirveän hyvä energia. Palvelut ovat todella kattavia ja tiimi vaikuttaa positiiviselta ja joustavalta. Vähän niin kuin me, Jaatinen hymyilee.

– Turre Legalin kautta lähdin hakemaan oppia, ymmärrystä ja konkreettisia työkaluja työllistämiseen. Näitä kaikkia myös sain ja business is blooming, Jaatinen iloitsee.

Lisää työoikeuteen ja työnantajan velvollisuuksiin liittyviä artikkeleita löydät täältä: Työnantajan velvollisuudet ja HR.