Kokemuksia hyvä lakimies

Kokemuksia ymmärrettävästä lakimiehestä – onko niitä

Minkälainen on hyvä lakimies? Fraktio arvosti verkkoviestintää, yhteistä kieltä ja työkaluja. Lue kokemuksia miten IT-yritys laittoi lakiasiat kuntoon.

Kokemuksia juristeista ja lakipalveluista

Mitä kokemuksia asiakkaillamme on juristeista ja digitaalisista lakipalveluista, joita tarjoamme? Palkkasimme kokemuksia.fi-palvelun selvittämään sen ja IT-konsulttiyritys Fraktio vastasi pyyntöön.

IT-alalla työnantaja pitää työntekijöistä huolta ja Fraktion toimistolla Helsingin keskustassa puitteet ovat kunnossa. Työntekijöiden käytössä on sauna, kattoterassi, pelihuone, yksityinen elokuvateatteri ja työntekijän valitsemat työvälineet. Huolehtiminen näkyy Great Place To Work -kisassa, jossa Fraktio sijoittui vuonna 2018 kolmannelle sijalle.

Suomen parhaat työpaikat Fraktio

Lakisääteiset velvoitteet kuntoon

Fraktiolla uskotaan myös välittömyyteen ja avoimuuteen henkilökunnan kesken. Fraktiolle avoimuuden periaate tarkoittaa esimerkiksi palkkatietojen salaamattomuutta, mikä puolestaan edellyttää lainsäädännöllisten velvoitteiden toteutumista. Sen varmistamiseksi yritys tarvitsi yhteistyökumppanin ja sopivaksi kumppaniksi osoittautui digitaalinen lakiasiaintoimisto Turre Legal.

Meillä oli hieman epäselvyyttä esimerkiksi sen suhteen, onko kaikki henkilöstöön liittyvä dokumentaatio tapahtunut lakien ja asetusten mukaan. Aloin selvittämään, mitä kaikkea työsuojelulappuja laki vaatii työnantajalta – ja niitähän löytyi. Vaikka velvoitteet ovat tärkeitä, tuntui siltä, että voisin käyttää aikani tehokkaammin, kuin työsuojeluntoimintaohjelmaa laatien. Yhteistyö Turre Legalin kanssa vastasi tähän tarpeeseen, Fraktiolla sovelluskehittäjänä toimiva Artur Gajewski kertoo.

Artur Gajewski Fraktio ohjelmistokehittäjä

Verkkosivujen viestintä viehätti

Fraktio päätyi Turre Legaliin muun muassa sen referenssien, selkeän hinnoittelun sekä hyvän tuotteistamisen vuoksi. Kaikista merkittävintä oli kuitenkin asenne, jota Turre Legalin verkkosivujen viestintä henki.

Meille hyvä lakimies on sellainen, joka puhuu ymmärrettävää kieltä. Turre Legalin viestintä välitti samanlaista asennetta kuin meidänkin: asioista puhutaan suoraan ja modernisti. Se viehätti minua, ja yhteistyöhön ei voinut olla tarttumatta.
Fraktion toimitusjohtaja Jesse Peurala

Kokemuksia hyvä lakimies
Tajusimme, että työnantajan velvollisuuksiin kuuluu paitsi hyvinvoinnista huolehtiminen myös huonoihin hetkiin varautuminen.

– Keskinäinen kommunikaatiomme korjausehdotuksineen toimi alusta loppuun. Käytännössä yhteistyö siis sujui alusta asti hyvin, ja sen lopputulos oli sitä mitä odotimmekin, Peurala lisää.

Ammattimaista ja asiakaslähtöistä toimintaa

Turre Legalin lakimies Tero Jyrhämä räätälöi Fraktion kulttuuriin sopivat työantajan lakisääteiset asiakirjat. Tuloksena oli verkkosivu, josta fraktiolaiset löytävät työpaikan kaikki asiakirjat ymmärrettävässä muodossa. Palvelun avulla yrityksen ei tarvitse murehtia etätyösopimuksien, yhdenvertaisuussuunnitelman, liukuvan työajana tai koulutussuunnitelmien laatimisesta.

Lakimiehet hoitivat muutoin raskaan lakisääteisen byrokratian tavallisen ihmisen helposti ymmärtävään muotoon.

Työnantajan lakisääteiset ohjelmat
Palvelun avulla Fraktio sai kymmenet lakisääteiset velvoitteet dokumentoitua yhdellä kertaa

Työnantajan lakisääteiset asiakirjat ja niiden määrä  yllätti kolme viikkoa kestäneen hankkeen aikana, mutta pian selvisi, että kriisitilanteessa ohjeistus on arvokas suoja niin työntekijöille kuin työnantajalle.

Tajusimme, että työnantajan velvollisuuksiin kuuluu paitsi hyvinvoinnista huolehtiminen myös huonoihin hetkiin varautuminen.
Jesse Peurala

Peurala sanoo yhteistyön säästävän heidän työaikaansa ja kiittää siitä luotettavaa yhteistyökumppania. Peurala ja Gajewski kuvailevat Turre Legalin toimintaa helpoksi, ammattimaiseksi ja asiakaslähtöiseksi ja suosittelevat sitä mielellään muillekin yrityksille.

– Turren kanssa yhteistyö oli mutkaton ja ketterä tapa tehdä ehkä hieman tylsistä asioista
todella miellyttäviä, Peurala päättää hymyillen.

Lisää yrittämiseen ja työoikeuteen liittyviä artikkeleita löydät täältä: Yrittäjyys ja työoikeus.