Henkilökuva Hanne Hirvonen

Hanne Hirvonen

Juristi, teknologiaoikeus, yhtiöoikeus

Mietityttääkö jokin teknologiaan tai digitalisaatioon liittyvä oikeudellinen kysymys? Ole yhteydessä – me Turre Legalilla autamme mielellämme.

Hanne Hirvonen on Turre Legalin vanhempi juristi, varatuomari sekä väitöskirjatutkija. Hannella on vuosien kokemus erilaisista juristin tehtävistä sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Hanne on perehtynyt työssään syvällisesti moniin teknologiaan ja digitalisaatioon liittyviin oikeudellisiin kysymyksiin. Hanne hoitaa myös erilaiset yhtiöoikeudelliset toimeksiannot tarkalla otteella.

Työkokemus ja kansainvälinen kokemus

Hannella on erityistä kokemusta tietoliikennealalta ja kuluttajaliiketoiminnan tukemisesta. Hanne on yhtiöjuristina laatinut ja neuvotellut runsaasti eri tyyppisiä sopimuksia, ratkonut uusiin palveluihin ja tuotteisiin liittyviä oikeudellisia haasteita ja toiminut tiiviissä yhteistyössä monien eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Kokemus yhtiöjuristina toimimisesta auttaa Hannea ymmärtämään liiketoimintaa ja muotoilemaan oikeudelliset neuvot selkeällä ja käytännöllisellä tavalla.

Hanne on hoitanut juristina myös erilaisia viranomaisen valvontatehtäviä ja hänellä on kokemusta sääntely- ja valvontaprosesseista sekä neuvotteluista viranomaisten kanssa. Lisäksi monet lainsäädäntöön ja sääntely-ympäristöön vaikuttamiseen liittyvät tehtävät ovat Hannelle tuttuja.

Väitöskirjaansa Hanne valmistelee hallinnon automaattiseen päätöksentekoon liittyvistä vastuukysymyksistä ja on perehtynyt myös tekoälyn sääntelyyn. Tätä tutkimusta tehdessään Hanne on työskennellyt tutkijana ja vierailevana tutkijana sekä Helsingin yliopiston että Kööpenhaminan yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Työ väitöskirjan parissa edellyttää Hannelta uusimman oikeustieteellisen tutkimuksen seuraamista mm. teknologiaoikeuden alalla.

Hanne on kokenut puhuja ja esiintyy säännöllisesti kotimaisissa ja kansainvälisissä akateemisissa ja ammatillisissa tilaisuuksissa.

Hanne on suorittanut tuomioistuinharjoittelun vuonna 2016, minkä johdosta hänelle on myönnetty varatuomarin arvonimi.

Muuta

Vapaa-ajallaan Hanne ulkoilee ja urheilee perheensä kanssa. Saatat löytää Hannen tennishallilta, ratsastustallilta tai jalkapallokentän reunalta.

Hanne on IT-oikeuden Yhdistyksen sekä Lakimiesliiton jäsen.

Varaa tapaaminen

Sovi tapaaminen Hannen kanssavaraa aika


Blogissa