Hannu Hallamaa

Yrityksellesi oma lakimies – Palkkaa lakimies kiinteällä hinnalla

Ota käyttööösi oma lakimies edullisella kiinteällä kuukausihinnalla. Kokeneet lakimiehet neuvovat ja kehittävät yritystäsi. Tiedät mistä ja paljonko maksat.

Oma lakimies säästää yrityksen monelta vaivalta ja kustannukselta. Mitä maksaa palkata yritykselle oma lakimies? Meidän kauttamme edullisimmillaan 600 € kuukaudessa.

Miksi oma lakimies?

Turre-Omalakimies on yrityksille suunnattu palvelu. Kuukausimaksun hinnalla käytössäsi on rajaton chat-tuki, jossa oma lakimiehesi auttaa sinua ratkaisemaan yrityksesi päivittäisiä ongelmia. Tarkastamme ja laadimme asiakirjasi myös tavallista edullisemmin.

Turre Legal X Slack

Laadimme yhdessä listan asioista, joita yrityksen on hyvä laittaa kuntoon. Sinä päätät niiden tärkeysjärjestyksen. Me tyhjennämme listaa kuukausittain tekemällä yrityksesi hyväksi työtä. Jos yrityksellesi tulee kiireellisiä tehtäviä, voit priorisoida ne listan kärkeen.

Kun käytössäsi on Turre-Omalakimies, työntekijäsi voi lähettää oikeudelliset kysymykset Turren lakimiehille. Lakimiehesi valmistelevat asiakirjat ja vastaavat selkeillä ohjeilla, miten edetä.

Turre-Omalakimies-asiakkaana tarjoamme myös yrityksen henkilöstölle alennuksen näiden henkilökohtaisista lakipalveluista (esimerkiksi avioehdot).

Omalakimies-palvelut ja hinnat

Peruslakimies (600 €/kk)

Turre Legal oma lakimies Jussi Kari
Turre Legal oma lakimies Jussi Kari
 • Lakimiespäivystys: Kuukausimaksun hinnalla käytössäsi on rajaton chat-tuki, joka ratkaisee suurimman osan PK-yritysten päivittäisistä ongelmista. Anna ongelmasi lakimiestemme pähkäiltäväksi ja keskity itse tärkeämpiin asioihin. Ratkaisemme nopeat kysymykset saman tien. Pitempien selvitysten tekemisessä Omalakimies-asiakkaamme saavat alennusta.
 • Toimeksiannot edullisemmin: Vaikka Chat-palvelu auttaa moneen oikeudelliseen ongelmaan, osa asioista on liian isoja chatin kautta hoidettavaksi. Omalakimies-asiakkaana saat kauttamme oikeudenkäynnit, julkiset hankintojen tarjousasiakirjojen valmistelun, asiakirjojen laatimisen, laajemmat selvitykset ja neuvottelut tavallista edullisemmin. Tarjoamme Omalakimies-asiakkaille toimeksiannot 20 %:n alennuksella, 200 €/h (norm. 270 €/h)
 • Etuja henkilöstölle: Tarjoamme Omalakimies-asiakkaidemme henkilöstölle näiden henkilökohtaisista lakipalveluista alennuksen (200 €/h sis. alv, norm. 270 €/h sis. alv)

Omalakimies-plus (800 €/kk)

 • Perustason etujen lisäksi:
 • Legal Due Diligence. Teemme oikeudellisen tarkastuksen yrityksesi lakiasioiden tilanteeseen ja rakennamme tulevaisuuden tiekartan kehityskohteista. Tämä ns. Legal backlogia puramme kuukausittain. Näin sinun ei tarvitse murehtia asioiden etenemisestä.
 • 2 tuntia toimeksiantoja kuukaudessa: Voit käyttää tuntisi miten haluat. Voimme räätälöidä sopimuspohjasi kuntoon, kommentoida yhtiökokouskutsua, lähettää tiukkoja/lempeitä kirjeitä alihankkijallesi, laatia tarjouksen, jolla saat maksimipisteet julkisissa hankinnoissa, tai laatia yrityksellesi juridisia selvityksiä. Jos tuntuu, että tarvitset enemmän kuin kiinteät 2 kuukausituntia, tarjoamme niitä hintaan 220 €/h.
 • Et maksa turhasta: Jos yrityksellä ei ole akuuttia tarvetta lakimiehen palveluille, kehitämme yritystäsi sovitun tiekartan mukaisesti.

Vertaa:

Oma lakimies auttaa neuvotteluista
Oma lakimies Herkko Hietanen auttaa neuvotteluissa

Jos palkkaat yritykseesi lakimiehen, tämä maksaa noin 5800 €/kk* + sivukulut, yhteensä n. 8700 €/kk (Lähde: Lakimiesliiton palkkatutkimus 2014). Turre-Omalakimies maksaa Plus-tasollakin vain 800 €/kk.

Vaikka teettäisit Turrella joka kuukausi 10 ylimääräistä tuntia asiakirjoja kuukaudessa, Turre-Päivystäjä tulee silti halvemmaksi:

(12 kk * 8700 €/kk) – (12 kk * 800 €/kk + 12*10*200 €) =

104400 € –   33600 € = 70800 €.

Vaikka ottaisit Turre-Omalakimies Plus -palvelun ja tilaisit työtä 10 lisätuntia kuukaudessa, säästäisit silti 70000 €!

Miksi palkata oma lakimies?

Lakimiehestä saa suurimman hyödyn, kun tämä voi antaa ohjeita jo ennen kuin tilanne on päällä. Suuri osa ongelmista voidaan välttää, kun lakimiestä konsultoidaan tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Nopea kysymys ja 10 minuutin keskustelu voi säästää sinulta kymmeniä työtunteja ja tuhansia euroja.

Premium-tason palveluumme kuuluu, että mikäli et käytä tuntejasi, ryhdymme oma-aloitteisesti korjaamaan asiakirjojasi. Yritysten tulee laatia useita kymmeniä lakisääteisiä asiakirjoja ja dokumentteja. Nämä jäävät usein helposti retuperälle. Toiset dokumentit taas – vaikka ne on ehkä laadittukin – on voitu laatia virheellisesti. Omalakimies-palvelulla hoidat asiakirjasi kuntoon ennen pitkää.

Vai onko sinulla seuraavat asiakirjat oikein laadittuina ja ajan tasalla?

 • Henkilöstösuunnitelma
 • Tasa-arvosuunnitelma
 • Pelastussuunnitelma
 • Työsuojelun toimintaohjelma
 • Koulutussuunnitelma
 • Osakasluettelo
 • Osakeluettelo
 • Toimitussopimus
 • Salassapitosopimus

Chat-tuki – Oma lakimies siellä missä sinäkin

Chat-tuki sisältää rajattomasti keskustelua lakimiehen kanssa valitsemasi chat-kanavan kautta. Suosimme viestinnässämme Slackia, joka on PK-yrityksille tehokas ryhmäviestintäpalvelu. Voimme myös tarjota tukea esimerkiksi Twitterissä, Skypessä sekä Facebookissa (joskaan emme suosittele Facebookia varsinkaan yrityssalaisuuksien käsittelyyn).

Chat-tukeen kuuluvat kysymykset, joihin lakimiehemme osaavat vastata suoraan tai lyhyellä tutustumisella asiaan. Tämä kattaa suurimman osan PK-yrityksen päivittäisistä tarpeista.

Oma lakimies Jussi Kari tekemistä selvityksistä saat selvää
Oma lakimies Jussi Karin tekemiä selvityksiä ymmärtää myös maallikko

Miksi chatti eikä e-mail-tuki?

Olemme työssämme havainneet, että chat-tuki sopii hyvin PK-yritysten tarpeisiin: nämä eivät tarvitse vastauksia välttämättä juuri sillä sekunnilla, mutta kuitenkin nopeasti, maksimissaan parissa päivässä. Chatti sopii hyvin tähän tarkoitukseen: se on pieni ja nopea, mutta kuitenkin tarpeeksi akuutti, ettei sitä voi jättää huomioitta.

Suuri osa PK-yritysten kysymyksistä koskee pieniä epävarmuus- ja epämukavuustekijöitä, joista olisi kiva jutella juristin kanssa nopeasti ohimennen. Bisneksen tekeminen on kivempaa, kun juridiikan asiantuntija on tarkastanut, ettei sopimukseen sisälly sudenkuoppia tai kertonut, missä järjestyksessä asiakirjat tulee allekirjoittaa ja tarkastaa onko jokin tärkeä asia unohtunut. Asiantuntijan kanssa keskusteltuaan on helpompi, mukavampi ja varmempi edetä.

Meidän kannaltamme chat-tuki on tarpeeksi lyhyt ja kevyt, jotta voimme vastata siihen esimerkiksi palaverien välissä tai muuna aikana: näin tehokkuutemme kasvaa ja voimme tarjota palvelua tavanomaisia juristipalveluita edullisemmin.

Mitä tarkoitatte “asiakirjatyöskentelyllä”?

Asiakirjatyöskentelyä on esimerkiksi asiakirjoihin tutustuminen tai niiden lukeminen. Jos yritys lähettää Turre Legalille sopimusluonnoksen tarkistettavaksi ja/tai kommentoitavaksi, kyse on asiakirjatyöskentelystä.

Premium-pakettiin kuuluva 2 h/kk kattaa valtaosan PK-yrityksen normaaleista asiakirjatyöskentelytarpeista. Se voi olla esimerkiksi virallisten viranomaisilmoitusten tekoa, yhtiökokouspöytäkirjojen valmistelua / tarkastusta, toisen osapuolen lähettämien sopimusten tarkastamista ja/tai laatimista tai erilaisten selvitysten laatimista.

Käytämme asiakirjatyöskentelyyn Google Docs -palvelua, ellei asiakas sitä erikseen kiellä. Tämä mahdollistaa yhdessä tekemisen ja reaaliaikaisten muutosten ja kommenttien jakamisen.

Mitä palveluun ei kuulu?

Maksat erikseen ainoastaan:

 • Viralliset maksut (esimerkiksi Patentti- ja rekisterihallituksen ilmoitusmaksut)
 • Mahdolliset matkakulut
 • Erilliset oikeudenkäynnit
 • Kasvokkain tapahtuvat neuvottelut esimerkiksi vastapuolen kanssa
 • Isommat toimeksiannot jotka edellyttävät enemmän työtä kuin parin kuukauden aikana paketissa on sovittu.

Ketkä kaikki saavat käyttää Omalakimies -palvelua?

Omalakimies-palvelu on koko yrityksen henkilöstön käytössä. Palvelua voi käyttää toimitusjohtajan lisäksi vaikka myyntijohtaja, laskentapäällikkö, rivikoodari, suunnittelija, hallituksen jäsen tai esimerkiksi firman henkilöstöjohtaja.

Samoin yksityishenkilöiden alennettu palveluhinta koskee näitä yrityksen työntekijöitä.

Lisää lakimiehistä ja lakipalveluista kertovia artikkeleita löydät täältä: Hyvä lakimies.