Herkko Hietanen, Lakimies Turre Legal

Herkko Hietanen on kokenut tekijänoikeuslakimies, joka on erikoistunut oikeudenkäynteihin sekä teknologia- ja mediaoikeuteen.

Herkko Hietanen, osakas, lakimies
Herkko Hietanen Lakimies

Herkko Hietanen on lakimies, kauppatieteiden tohtori sekä Turre Legalin perustajaosakas. Vuodesta 2001 lähtien hän on ollut mukana yli sadassa tekijänoikeusoikeudenkäynnissä, väitellyt tohtoriksi teknologiaoikeudesta, julkaissut kymmeniä artikkeleita kansainvälisissä julkaisuissa IT- ja mediaoikeuden alalta, toiminut johtajana kansainvälisessä kasvuyrityksessä ja tehnyt tutkimusta maailman parhaissa yliopistoissa.

herkko.hietanen@turre.com

+358 50 384 1634

Koulutus ja kansainvälinen kokemus

Herkko on työskennellyt Piilaaksossa, tehnyt tutkimusta ja tuotekehitystyötä sekä Yhdysvalloissa Harvardin, MIT:n ja UC Berkeleyn huippuyliopistoissa että Suomessa Aalto-yliopistossa, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa sekä Helsingin ja Jyväskylän yliopistoissa. Herkko on suosittu puhuja niin yliopistoissa kuin kaupallisissakin koulutuksissa.

Tietojenkäsittelyosaaminen

Oma lakimies auttaa neuvotteluistaHerkko on opiskellut tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa ja koodannut PHP:llä ja Javascriptillä laajoja verkkopalveluita vuosia. Herkko vastaa Turre Legalissa uusien tuotteiden kehityksestä.

Herkko on toiminut projektipäällikkönä useissa ohjelmistohankkeissa. Hänellä on Professional Scrum Master -sertifikaatti.

Oikeudenkäynnit

Herkolla on yli 15 vuoden kokemus oikeudenkäyntiasiamiehenä toimimisesta riita- ja rikosjutuissa. Erityisenä vahvuutenaan hän pitää kykyä selittää tuomioistuimelle monimutkaisia teknisiä yksityiskohtia ymmärrettävästi.

Hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja ja suorittanut Suomen Asianajajaliiton asianajajatutkinnon.

Asiakkaat ja toimeksiannot

Herkon asiakaskunta on laaja ja koostuu julkisyhteisöistä, teknologiayrityksistä sekä yksityishenkilöistä. Julkispuolella Herkon asiakkaina on ollut ministeriöitä, kirkkoja ja kuntayhtymiä. Yritysasiakkaista tyypillinen asiakas on teknologiapuolen kasvuyritys tai pörssiyritys, joka tarvitsee teknologiaoikeuden erityisosaamista. Yksityishenkilöiden asioissa tyypillinen asiakas on asianosainen tietotekniikka- tai tekijänoikeusriidassa tai rikosjutussa. Yhdistävänä tekijänä asiakaskunnassa on liittymä uuden teknologian käyttämiseen.

Toimeksiannot vaihtelevat selvitystöistä, neuvotteluissa avustamiseen ja oikeudenkäynteihin. Herkko on myös tuttu näky eduskunnan valiokunnissa, joissa hän on antanut asiantuntijalausuntoja lainsäädäntöprosesseissa.

Julkaisut

Herkko Hietanen StandingHerkon väitöskirja käsitteli verkossa tapahtuvan tekijänoikeuslisenssoinnin automatisointia. Väitöskirja sai korkeimman mahdollisen arvosanan.

Herkolla on lähes 30 vertaisarvioitua julkaisua kansainvälisissä vertaisarvosteluissa julkaisuissa ja konfrensseissa. Herkko on toiminut Kluwerin julkaiseman tekijänoikeustietokannan Suomen toimittajana.

Yhdistystoiminta

Herkko Hietanen toimi pitkään Creative Commons Suomen vetäjänä. Hän käänsi ensimmäiset Creative Commons -lisenssit suomeksi ja on ollut konsultoimassa lukuisia suomalaisia CC-lisenssit käyttöön ottaneita organisaatioita.

Herkko oli yksi Electronic Frontier Finland Ry:n perustajista ja hallituksen jäsen vuosina 2001—2005. Yhdistys on sittemmin kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmaksi Internetin kansalaisjärjestöksi.

Herkko on Lakimiesliiton ja IT-oikeudellisen yhdistyksen jäsen.

Lisää lakimiehistä ja lakipalveluista kertovia artikkeleita löydät täältä: Hyvä lakimies.

Tekijänoikeus kuuluu toimistomme erityisosaamiseen.