Jussi Kari Black background

Jussi Kari, Alumni

Jussi Kari on immateriaalioikeuteen, viestintäoikeuteen ja työoikeuteen erikoistunut lakimies. Ymmärtää myös internetiä ja somea - ei vain pykäliä.

Jussi Kari

Jussi Kari on lakimies (OTM), joka on toimi Turre Legalin palvelukseen vuosina 2014-2018. Urallaan Jussi on toiminut niin yksityisellä kuin julkisella puolella ja ylläpitänyt omaa, oikeudellisiin asioihin keskittynyttä blogia.

Lisäksi Jussi osallistuu aktiivisesti lakiasioista keskusteluun sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla.

Koulutus ja kouluttaminen

Jussi on valmistunut Turun yliopistosta ja erikoistunut immateriaali- ja viestintäoikeuteen. Sittemmin Jussi on hankkinut tietotaitoa myös työoikeudesta. Jussi on pitänyt oikeudellisia koulutuksia maanpuolustuskorkeakoulussa sekä ollut puhujana niin Aalto-yliopistossa kuin Jyväskylän yliopistossakin.

Työkokemus

Jussi on työskennellyt sekä yksityisellä että julkisella puolella.

Julkisella puolella Jussi on työskennellyt mm. puolustusvoimissa merivoimien esikunnassa ja pääesikunnassa sotilaslakimiehenä, hoitaen niin sotilaskurinpidollisia ja prosessioikeudellisia asioita kuin myös tukenut puolustusvoimien eri osia oikeudellisesti mm. sopimus- ja vahingonkorvausneuvotteluissa sekä valvonut Puolustusvoimien immateriaalioikeuksia.

Yksityisellä puolella Jussi on toiminut yhdessä Suomen parhaista tavaramerkkeihin, immateriaalioikeuksiin ja brändinhallintaan erikoistuneessa toimistossa, jossa hänen työtehtäviinsä kuului tavaramerkkihakemusten laatiminen ja prosessaus niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, erilaiset immateriaalioikeuksiin liittyvät sopimus- ja sovintoneuvottelut sekä verkkotunnusriidat.

Lisäksi Jussi on työskennellyt yritysjuridiikkaan keskittyneessä asianajotoimistossa sekä toiminut kansainvälisen pelifirman lakimiehenä, johtaen kansainvälistä ohjelmistopiratismin ja internethuijausten vastaista kampanjaa.

Jussin työtehtävät ovat vaihdelleet piratismineuvotteluista ja tavaramerkkihakemuksista raskaiden asejärjestelmien käyttöä koskevien sopimuksien kommentointiin.

Turre Legalin palveluksessa Jussi on laatinut oikeudellisia kirjelmiä, rakentanut oikeudellisia tuotteita ja käynyt erilaisia sovintoneuvotteluja asiakkaiden puolesta.

Julkaisut

Jussilla on yksi suomen suosituimmista oikeudellisista blogeista osoitteessa jussikari.fi, johon hän kirjoittaa silloin tällöin ajankohtaisista oikeudellisista asioista. Lisäksi Jussi kirjoittaa Suomen suurimpaan johtajuusblogiin, Hyvejohtajuuteen ja käsittelee usein lain ja moraalin suhdetta.

Twitterissä Jussi Kari on yksi Suomen seuratuimmista lakimiehistä (Suomenlaki.comin juristivertailu, 10/2014).

Yhdistystoiminta

Jussi on Lakimiesliiton ja IT-oikeudellisen yhdistyksen jäsen. Lisäksi Jussi on jäsenenä myös Suomen teollisoikeudellisessa yhdistyksessä sekä Suomen Anti-piratismiyhdistyksessä.

Lisää lakimiehistä ja lakipalveluista kertovia artikkeleita löydät täältä: Hyvä lakimies.

Tekijänoikeus kuuluu toimistomme erityisosaamiseen.