Todisteista ja niiden keräämisestä

Eilen Turussa kävi selväksi, ettei poliisi ollut ladannut Finreactorista itse tiedostoja. Pitkät tiedostolistat saattoivat sisältää mitä tahansa. Poliisi luotti “sosiaaliseen järjestykseen” jolla ylläpito ja käyttäjät karsivat jaetuista tiedostoista epäkelvot pois. Saa nähdä pitääkö tuomioistuin näytettynä, että tuo lista on tarkka.

Poliisiratsiat alkoivat kun poliisien teknisen tutkinnan käyttämä tunnus oli potkaistu pois palvelusta. Poliisien surffaus Finreactorissa kesti 29.9-14.12. jonka jälkeen aamuiset ratsiat ympäri Suomea alkoivat.

Poliisi otti hallintaan samalla myös Hollannissa sijainneet palvelimet joiden lokitietoja syyttäjä esitteli ylläpitäjien edessä. Lokitiedostoista selviää kommenttien luonne, käyttäjien statuksen muuttamiset jne. Syyttäjän tarkoituksena on esittää, että ilman ylläpidon toimia oikeudenloukkausta ei olisi tapahtunut. Oikeudellinen päättely ei mene näin. Teon estyessä yhden tekijän poistamisella ketjusta ei välttämättä tarkoita, että tämä ketjun lenkki olisi rikosoikeudellisesti syyllinen tekoon. Veitsitehtaiden lakkauttaminen säästäisi monen suomalaisen hengen. Silti Fiskars ei ole syyllinen Nykäsen ja kumppaneiden sekoiluihin.