Turre Legal

Taloussanomille vasikointipalvelu

Yhteisön tuottamissa palveluissa joiden sisällön määrän tai luonteen takia palveluntarjoaja ei voi valvoa on tärkeää olla helppo tapa ilmoittaa loukkaavasta sisällöstä. Taloussanomat on totetuttanut järjestelmän hauskalla ”vasikka” järjestelmällä. Jokaisen kommentin yhteydessä on vasikan logo jota klikkaamalla voi ylläpitäjille osoittaa asiattoman viestin.

On tosin eri asia onko ylläpito velvoitettu toimimaan vasikoinnin perusteella. Tekijänoikeusloukkausten ja lapsipornon osalta on tiukasti määritellyt vaatimukset ilmoitusten tekemiseen. Vain muodon täyttävät ilmoitukset pakottavat palveluntarjoajan toimimaan. Tämä siitä syystä, että nimettömät ja nimimerkillä tehdyt ilmiannot mahdollistavat kiusanteon.

Herkko Hietanen
Seuraa minua

Herkko Hietanen

Lakimies, osakas, kauppatieteiden tohtori, oikeustieteen maisteri at Turre Legal
Lakimies, jolla on 15 vuoden kokemus teknologia- ja mediaoikeudenkäynneistä, startup-yrityksistä ja IT-juridiikasta.
Herkko Hietanen
Seuraa minua
  1. Automaattinen poisto oli käsittääkseni alkuaikojen kommunikaatiovirhe (siis talon sisällä), eikä vasikoituja viestejä enää pitäisi poistaa ilman viestin sisällön tarkastamista.

    Mutta toki kokeilla saa. 😉

  2. Äkkiäkös sinä sen testaat miten ylläpito reagoi vasikkanappiin.

    Muistaakseni tekijäoikeusblogin/TalSat:n J.Kuivalainen kyseli konsernin foorumi valvojilta miten ilmoituksiin reagoidaan ja vastaus oli about ”deletoidaan ilmoitetut surutta” 🙂