Jakamisen riemu?

T-mobilen teema “life’s for sharing” ei ole uutta operaattorien ideologiassa. Toisaalta jakaminen on osa ihmisen käyttäytymistä. Tuntuu että oikeudenomistajat ovat kyllästyneet yksittäisten käyttäjien ajamiseen ahtaalle ja ovat siiryneet operaattoreihin, jotka mahdollistavat ihmisten viestinnän.

Annoin haastattelun eilen STT:lle joka taustoitti Pirate Bay oikeudenkäyntiä. Korostin jälleen, että ainoa kestävä keino vertaisverkkojakamisongelman ratkaisemiseksi on tarjota vertaisverkkomaksua kuluttajille. TTVK:n Antti Kotilaista haastateltiin samassa jutussa. TTVK jatkaa vanhaa järkkymätöntä linjaansa ja tarjoaa lisää keppiä. En oikein jaksa ymmärtää miksi oikeudenomistajat vainoavat musiikkifaneja ja haluavat sulkea vanhatkin palvelut (Internet) sen sijaan että he etsisivät tapoja tarjota oikeasti uusia palveluita joista oikeudenomistajat saisivat rahaa. Ehkä olisi aika jo myönnytykselle? Yhdysvalloissa näyttää suojasää voittavan jo.

STT:n jutussa kun muutenkin julkisuudessa minua tituleerataan usein asianajajaksi. Vaikka hoidan asianajotehtäviä edustamalla asiakkaita, en ole liiton jäsen. Tähän on monia syitä. Yksi on AA-liiton tiukka linja tiedotukseen. Liiton jäsenenä tämän blogin kirjoittaminenkin voisi olla hankalaa.

Lisää tekijänoikeuksia koskevia artikkeleitamme löydät täältä: Tekijänoikeus.