Erik Niemi, Lakimies

Erik on toiminut lokakuusta 2018 Turre Legalilla lakimiehenä. Aiemmin Erik on toiminut Turre Legalilla traineena ja graduharjoittelijana, aiheenaan tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaikutukset tietojenkäsittelijöiden velvollisuuksiin ja niiden liiketoiminnalliset seuraamukset. Erikiä kiinnostavat etenkin sopimusoikeus, sekä tietoyhteiskunnan kehityksen vaikutukset oikeuteen.

Koulutus

Erikillä on LL.M. Lundin yliopistosta, minkä lisäksi Erik opiskelee oikeustieteen maisteritutkintoa Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Lisäksi Erik on osallistunut European Law Student Associationin pankki- ja finanssioikeuden kurssille Frankfurtissa, sekä Oxfordin yliopiston Cyberspace and Society -kurssille. 

Työkokemus

Ennen Turre Legalille saapumistaan Erik on työskennellyt esimerkiksi eduskunnan oikeusasiamiehen kansliassa, sekä oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö MTÜ Õigus Juuratudengid hallituksessa varainhoitajana.

Muuta

Vapaa-ajallaan Erik nauttii pelaamisesta ja esports-pöhinöinnistä, musisoinnista, purjehduksesta sekä historianelävöityksestä. Tämä pitää sisällään etenkin hassuissa vaatteissa maassa nukkumista ja miekankalistelua muiden samanhenkisten kanssa. Erik on lakimiesliiton jäsen. Lisäksi Erik toimii Helsingin yliopiston Legal Tech Labissa ja on IT-oikeudellisen yhdistyksen hallituksen jäsen.