Turre Legal

Vapauttava tuomio Oulun isossa tekijänoikeusrikosjutussa

Turre Legalin lakimies Herkko Hietanen edusti vastaajaa tekijänoikeusrikosjutussa, jossa asianomistajat esittivät yli 7 miljoonan euron hyvitysmaksuvaatimuksen teosten laittomasta nettijakamisesta.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen kahden vastaajan osalta, karsi asianomistajien oikeudenkäyntivaatimuksia sekä tuomitsi hyvitysmaksut, jotka jäivät alle prosenttiin vaadituista. Edustamamme päämies vapautettiin syytteistä ja korvauksista. Asianomistajia edustanut TTVK on ilmoittanut harkitsevansa valitusta jutussa.

Juttu oli pitkä ja erikoinen. Syyttäjä esitteli käräjäoikeudelle todistusaineistoa, joka sisälsi ensikertaa myös sähköisessä muodossa olevia lehtiä (Jallu, Aku Ankka ja 7 Päivää). Jutussa kuultiin myös kansainvälisen äänilevytuottajajärjestö IFPI:n tutkijana toiminutta henkilöä. Kuulemisen seurauksena poliisi suoritti esitutkinnan IFPI:n tutkijan toimista. Esitutkinnassa selvisi, että tutkija oli muuttanut todistusaineistoa yhdessä tuntemattomaksi jääneen MPAA johtajan kanssa. Oikeudenomistajat yrittivät muutoksella salata käyttäjänimen, jonka avulla he pääsivät tiedostonjakeluverkkoon sisälle. Todisteiden sormeilu paljastui video ja tietoliikennelokien eroista. Asianomistaja tai syyttäjä ei informoinut vastaajia todisteiden muuttamisesta. Vastaajat kyseenalaistivat pitkälti asianomistajien keräämien todisteiden luotettavuuden.

Loppulausunto hietanen from Herkko Hietanen
Lisää tekijänoikeuksia koskevia artikkeleitamme löydät täältä: Tekijänoikeus.
Herkko Hietanen
Seuraa minua

Herkko Hietanen

Lakimies, osakas, kauppatieteiden tohtori, oikeustieteen maisteri at Turre Legal
Lakimies, jolla on 15 vuoden kokemus teknologia- ja mediaoikeudenkäynneistä, startup-yrityksistä ja IT-juridiikasta.
Herkko Hietanen
Seuraa minua
  1. Kuulostaa siltä, että joku kuitenkin tuomittiin.
    Miten ihmeessä sen voi tehdä sormeiltujen todisteiden perusteella?
    Ja miksei tuollaisesta nosteta yleistä syytettä? Vähintäänkin lakimiehet pitäisi laittaa pakkolomalle.