Uutisraivaajan Avoin koodi ja sisältö -klinikka

Helsingin Sanomain Säätiö järjestää ennakkoluulottoman Uutisraivaajakilpailun, jonka ajatuksen on löytää uraa uurtavia viestintään liittyviä ideoita. Säätiö rahoittaa parhaita ideoita tuntuvalla summalla. Edellytyksenä on, että rahoituksella kirjoitettu koodi tai tuotettu muu sisältö tulee jakaa avoimilla lisenseillä. Koska tällaisia kilpailuja ei ole juurikaan aikaisemmin järjestetty (paitsi tämä), säätiö haluaa jakaa tietoa siitä mistä oikein on kysymys. Lupauduin kertomaan Open source ja Open Content hankkeista sekä vastaamaan kysymyksiin säätiön järjestämässä keskustelutilaisuudessa.

Tervetuloa Uutisraivaajan Open Source-klinikalle! Avoimen lähdekoodin asiantuntija Herkko Hietanen kertoo klinikalla avoimesta lähdekoodista.

Hän kertoo mm. avoimen lähdekoodin perusteista, sen mahdollistamista ansaintamalleista ja esittelee caseja, joissa avointa lähdekoodia on käytetty.

Klinikka on tilaisuus oppia lisää avoimesta lähdekoodista, kysyä omaan Uutisraivaaja-ideaasi liittyvästä lisensoinnista tai muusta avoimeen koodiin liittyvästä. Tilaisuus sopii sekä avoimesta lähdekoodista mitään tietämättömille että edistyneille käyttäjille.

Ohjelma:

16.30. Vapaamuotoista seurustelua.
17.00. Helsingin Sanomain Säätiön tervetuliaissanat.
17.05 Yleisökysymyksiä ja vastauksia Uutisraivaajasta
17.15 Herkko Hietanen kertoo avoimesta lähdekoodista esitellen caseja.
Yleisökysymykset ja vastaukset Herkolle.
18.30 Vapaata seurustelua.

Tilaisuudessa on tarjolla pientä naposteltavaa. Tervetuloa!

Ajankohta
1. joulukuuta 2010 · 16:30 – 19:00

Paikka Päivälehden museo

Ludviginkatu 2-4
Helsinki, Finland

Ainakin Facebookin kautta voi ilmoittautua tilaisuuteen täältä.
Update, Tanjan video:http://www.youtube.com/v/fepBuEIag_w?fs=1&hl=fi_FI