Television tulevaisuus -tapahtumassa

Olen viettänyt pari päivää kuuntelemassa televisiovaikuttajia jotka puhuvat television tulevaisuudesta. Viime vuonna samassa tapahtumassa pöhinä pyöri Hulun ympärillä. Nyt fokus tuntuu siirtyvät verkkovideoiden ja broadcast -ohjelmien yhdistämiseen. Tuntuu että televisiovalmistajat lisäävät verkkovideopalveluita laitteisiinsa ja verkkovideopalvelut pyrkivät lisäämään telkkarisisältöä. Erityisesti Boxee palvelu on noussut useasti esille. Myös uusia laitevalmistajia tulee markkinoille. Tästä esimerkkinä hetki sitten julkaistu sezmi.

Yleisesti ilmapiiri on tuntuvasti erilainen kuin musiikki konferensseissa. Esimerkiksi NBC:n johtaja kertoi, että he ymmärtävät että heidän pitää toimia kuluttajien ehdoilla. Jos he eivät tarjoa sisältöä niihin kanaviin ja niihin aikoihin kuin kuluttajat haluavat, kuluttajat löytävät ne muita reittejä. Eli jos NBC sisältö ei ole verkossa saatavilla, kuluttajat warettavat ne laittomia reittejä. Verkkosaatavuus ei ole vielä yhtä hyvin kaupallisesti hyödynnettävissä, mutta laiton jakaminen on vielä heikommin. Maksulliset palvelut yksin eivät ratkaise ongelmia joten TV kanavien tulee löytää paletti eri ratkaisuja mainosrahoitteisesta tilausvideoihin.

Sundance channel ja ICF julkaisivat hauskan  yllä olevan videon, jossa lytätään massamedian pelkoja ja tarjotaan vaihtoehtoja paniikille.