Taloussanomat CC-lisensoi

+ =

Tänään Taloussanomat otti omien toimittajiensa verkkolehteen tuottamissa artikkeleissa käyttöön Creative Commons lisenssit. Lisenssit koskevat vain tekstimuotoisia artikkeleita eikä esimerkiksi kuvia. Aikaisemmin keväällä Talsa julkaisi omasana palvelun, joka yhdistää lukijoiden tuottamaa materiaalia toimittajien kirjoittamiin juttuihin ja blogeihin. Kyseessä on “Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen” lisenssiehdot jotka sallivat tekstin esittämisen vaikkapa omassa blogissa. Aikaisemmin epäselvyyttä herättänyt epäkaupallinen-ehto on lisenssisivuilla selkeytetty:

Taloussanomat Oy sallii lisenssin mukaisen käytön yksityishenkilöiden blogeissa, vaikka niissä olisi mainoksia.

CC-toteutusta kehtaa esitellä ensi viikolla iCommons summitissa, jossa ensimmäisenä keynote puhujana on Samuli Torssonen ja Stephen Lee Star Wreck studiosta.

Taloussanomat oli muutama vuosi sitten pulassa ja lukijoita oli vaikea tavoittaa, mutta tuoreet ja toimivat verkkosivut ovat auttaneet Sanomien talouslehteä kuromaan Alman lippulaiva Kauppalehden etumatkan umpeen. Tästä saadaan varmasti kiittää osaltaan Digitodayn tekijöiden integroimista osaksi Talsan tiimiä ja toimituksen tekemiä rohkeita uudistuksia.