Syyttäjä voitti toisenkin CSS-keissin hovissa

En ole kirjoitellut tähän blogiin vähään aikaan. Oma aika menee tehokkaasti Tuxeran hommissa. Nyt on kuitenkin syytä muutamalle päivitykselle.

Helsingin hovioikeus antoi 9.6. eli reilu viikko sitten vihdoin ratkaisun Marko Sihvon CSS-jutussa. Onnittelut syyttäjä Kukka-Maaria Kankaalalle. Ratkaisun voi lukea Sihvon kotisivuilta. Hovilta kesti lähes neljä kuukautta antaa tuomio mikä on erittäin poikkeuksellista. Normaalisti tuomiot annetaan kuukauden kuluessa, ja joskus (selvissä yksinkertaisissa jutuissa) tuomiolauselma luetaan pienen jaloittelutauon jälkeen heti pääkäsittelyn päätyttyä.

Tuomiota lukiessa voi vain ihmetellä mihin aika on mennyt. En nyt rupea enempää tuomiota ja sen perusteita repimään auki kun olen sen tehnyt jo perusteellisesti aikaisemminkin valituslupapyynnössä KKO:hon (joka siis ei menestynyt). Asiallisesti tuomio ja sen perustelut ovat aivan samat kuin ensimmäisessä jutussa, joten valituslupahakemuksessa sanottu pätee tähän mutatis mutandis. Hovi on tehokkaasti sivuuttaut kaiken valituslupapyynnössä esitetyn, ja selostanut (toistanut) vain oman ratkaisunsa puolesta puhuvat seikat. Eniten itseäni harmittaa, että sananvapausnäkökulma on jälleen tylysti sivuutettu vaikka se on kaikkien CSS-vastaajien kannalta nimenomaan asian ydin. Tähän liittyen ensimmäinen CSS-keissi jatkaa elämäänsä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Ehkäpä Sihvon keissi liittyy vielä seuraan…?