CSS:n kiertämisen laillisuuskin avataan uudestaan

“It ain’t over till it’s over”. Jotkut keissit alkavat elää omaa elämäänsä. Tapaus CSS on yksi niistä.

Helsingin hovioikeus on yllättäen päättänyt pitää suullisen pääkäsittelyn joulukuussa(!) Marko Sihvon aka Paraziten jutussa. Sihvon asiamieheksi on määrätty asianajaja Antti Kortelainen, jota olemme puolestamme konsultoineet parhaamme mukaan.

Faktat on käytännössä samat kuin edellisessä CSS-keississä, jossa Helsingin hovioikeus katsoi vastaajien syyllistyneen teknisen toimenpiteen loukkausrikkomukseen. Silloin hovi ei järjestänyt suullista pääkäsittelyä. Valituslupapyynnössä Korkeimpaan oikeuteen avasimme erityisesti jutun todistelua: nähdäksemme on keskeistä, että CSS:n purkaminen liittyy katselueston ohittamiseen mikä on laillista. Hovi ei tätä silloin ymmärtänyt.

Näyttäisi siltä, että hovissa uusi kolmen tuomarin kokoonpano aikoo katsoa jutun faktat juurta jaksaen uudelleen. Todistelu menee Korkeimmalle oikeudelle jätetyn valituksemme mukaan. Sinänsä hullu tilanne: hovioikeus on kerran tuominnut, Korkein oikeus ei anna valituslupaa, ja nyt sama hovioikeus ottaa itsenäisesti samanlaisen jutun tarkempaan syyniin.

Jos juttu satuttaisiin voittamaan, Korkeimman oikeuden olisi tämän jälkeen pakko ottaa CSS:n kiertoon kantaa. Elämme mielenkiintoisia aikoja…