Mikko Välimäki CEO tuxera

Konsultista tuotefirman vetäjäksi

Turre Legalin osakas FT Mikko Välimäki ilmoitti 2009 siirtyvänsä vetämään Turre Legalin asiakasyritys Tuxeran toimintoja toimitusjohtajana.

Päivitin yhteystietoihini, etten ota vastaan uusia toimeksiantoja. Vanhat on tarkoitus saada jotakuinkin päätökseen vuodenvaihteeseen mennessä.

Olen ollut nyt reilun vuoden mukana Tuxerassa. Ensin konsultin roolissa, ja keväästä toimitusjohtajana. Firman nimi oli alkuun niinkin seksikäs kuin NTFS-3G Technology Oy kunnes elokuussa julkaistuissa uusissa webbisivuissa lanseerattiin uusi nimi Tuxera. Nimi tulee sanoista ‘Tux’ joka tarkoittaa Linuxin maskottia, ja ‘era’ joka tarkoittaa uutta aikakautta jolloin jokaisessa kodin laitteessa (läppäriä lukuun ottamatta) on Linux sisällä.

Firmaan on saatu syksyn kuluessa sen verran vauhtia, että on tullut aika heittää konsultin ja juristin hattu jälleen syrjään.

Tuxera ei ole ensimmäinen softafirmani, mutta epäilemättä siinä on enemmän potentiaalia kuin missään aikaisemmassa. Tuotteet on teknisesti käytännössä lyömättömiä ja standardin asemassa. Haaste on kasvattaa open sourcesta iso bisnes. One more time…

Jotain milestoneja suomalaisessa mediassa:

Suomalainen Tuxera yhteistyösopimukseen Microsoftin kanssa, 27.8.2009
Tuxera Eurecan European Venture Contestin finaaliin, 27.11.2009
Tuxera Shows Example In Finding Your Niche, 2.12.2009