Turre Legal

Turun suuri p2p oikeudenkäynti alkaa huomenna

Valmistelut on valmisteltu, kaavakuvat ladattu koneelle, todistajien kiusaksi keksitty kiperiä kysymyksiä ja puolustus muutenkin ryhmittäytynyt valmiiksi taistoon. Huomenna kello 9:00 alkaa korvausmäärältään historiallinen tekijänoikeusjuttu Turun käräjäoikeudessa.

Juttu tulee tiivistymään seuraaviin seikkoihin:

1. yhdessä käyttäjien kanssa
2. valmistanut kappaleita
3. saattanut yleisön saataville
4. ammattimaisesti

Syyttäjä pelaa miljonääriä tai rutiköyhää. 30 ylläpitäjää eivät ole syytteessä itse jakamista tiedostoistaan vaan heidän vastuuta koitetaan ulottaa käyttäjien tekemiin toimiin. Jenkeissä se onnistui Grokster tapauksessa, mutta tuskinpa meillä. Sen estää tiukka civil law järjestelmämme ja erityisesti sen legaliteettiperiaate. Rikoksesta ei voi tuomita ellei säädös selkeästi kriminalisoi tekoa.

Tuusulan yhden henkilön suhteellisen yksinkertaisen asian käsittelyyn meni 5 tuntia. Turussa 9 henkilölle on varattu aikaa päivä. En usko että se riittää. Tuomareille on selitettävä oikeudellisten kiemuroiden lisäksi hankala tekninen kehys ja vielä se miten tätä kehystä pitäisi oikeudellisesti tulkita. Jutun istunnot jatkuvat Turussa koko tämän viikon. Tervetuloa katsomaan.

Herkko Hietanen
Seuraa minua

Herkko Hietanen

Lakimies, osakas, kauppatieteiden tohtori, oikeustieteen maisteri at Turre Legal
Lakimies, jolla on 15 vuoden kokemus teknologia- ja mediaoikeudenkäynneistä, startup-yrityksistä ja IT-juridiikasta.
Herkko Hietanen
Seuraa minua
  1. Ei ole mitään salassapitomääräyksiä. Meillä on luonnollisesti luottamuksellinen suhde edustamiimme vastaajiin, joten emme voi ”repostella” asian yksityiskohtia siinä määrin kuin toimittajat. Voimme toki selostaa jutun faktoja omasta näkökulmastamme ja tuoda esiin jutun oikeuspoliittiset ongelmat. Ja niitähän riittää…

  2. Onnea matkaan, ja toivotaan tosiaan että tässä tapauksessa OIKEUS voittaa.

    btw. Onkos tän casen osalta käynnissä joku salassapito määräys, kun todella vähän mitään yksityiskohtia julkisuuteen on tullut.. Yleensä iltapäivälehdistä yms. saa lukea tasan tarkkaan mitä missäkin oikeudenkäynnissä on puhuttu/tapahtunut.

  3. Käsittely on Turun käräjäoikeudessa salissa 1 klo 9:00 alkaen. Sama show toistuu joka päivä tämän viikon ajan. Suosittelisin päivistä erityisesti torstaita. Silloin tulessa ovat Legistumin asiakkaat. Tunnen Legistumin lakimiehiä ja he ovat erittäin päteviä.

  4. Toivottavasti laitatte syyttäjälle luun kurkkuun! Onneksi meillä Suomessa asiat on paremmin kuin rapakon takana, ettei aivan kaikki mene läpi. ::thumbsup ja ::tuoppi mukaan jokaiselle asianomaiselle, voittakaa tuo taisto!

  5. Voisitkos antaa hieman yksityiskohtia mihinkä aikaan huomenna (27.9) käsittely jatkuu ja tarkalleen ottaen missä se tapahtuu.