CISAC-kokous ja Doctorowin huomio

Hollywood reporter kirjoittaa tekijänoikeusjärjestöjen kattojärjestö Cisacin kokouksesta jonka ensimmäisenä päivänä delegaatiot kävivät kuumina. Päivän oli aloittanut British telecomin johtaja Ben Verwaayen, joka torjui ideat ISP:n korvauksista tekijöille laittomasta tiedostonvaihdosta. Lämpötila oli yleisössä noussut kuulemma kattoon Lawrence Lessigin esityksen jälkeen. Yleisön oli vaikea sulattaa, miksi joku haluaisi antaa teoksensa ilman korvausta muiden käyttöön. Paikalla ollut Paul Keller lupaili tallennetta keskustelusta lähipäivinä.

Update: Lessig ei liiemmin välittänyt The Registerin artikkelista jossa henkilökohtaista kaunaa kantava toimittaja hyökkäsi Lessigin kimppuun. Larry oikaisi tiedot blogissaan ja videon keskustelusta voi käydä katsomassa Google Videosta.
Cory Doctorow esitti hyvän huomion
Googlella pitämässään puheessa: Teknologia helpottaa hyökkääjän toimia ja vaikeuttaa puolustajaa. Puolustajan pitää rakentaa täydellinen puolustus, kun hyökkääjälle riittää yksi rako mistä tunkeutua. Tämä pätee niin DRM:ään kuin tiedostonjakeluun. Jälkimmäisessä on huomattu että tiedostonjakajat eivät voi puolustautua oikeudenomistajien hyökkäyksiltä, mutta oikeudenomistajat eivät voi puolustautua tiedostonjakajien laittomalta toiminnalta.