Erik Niemi

Lakimies

Oikeuden puolesta taistellen.

Erik on toiminut Turre Legalilla lakimiehenä lokakuusta 2018. Aiemmin Erik on häärinyt Turre Legalilla traineena ja graduharjoittelijana, aiheenaan tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaikutukset tietojenkäsittelijöiden velvollisuuksiin ja niiden liiketoiminnalliset seuraamukset. Erikiä kiinnostavat etenkin sopimusoikeus, sekä tietoyhteiskunnan kehityksen vaikutukset oikeuteen. Erik on Suomen IT-oikeudellisen yhdistyksen hallituksen jäsen.

Koulutus

Erikillä on LL.M. Lundin yliopistosta, minkä lisäksi Erik viimeistelee OTM-tutkintoaan Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Erik on kiertänyt maailmaa laajemminkin, suorittaen ELSAn pankki- ja finanssioikeuden kurssin Frankfurtissa, sekä Oxfordin yliopiston Cyberspace and Society -kurssin. 

Työkokemus

Ennen Turre Legalille saapumistaan Erik on työskennellyt esimerkiksi eduskunnan oikeusasiamiehen kansliassa, sekä oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö MTÜ Õigus Juuratudengid hallituksessa varainhoitajana.

Muuta

Vapaa-ajallaan Erik nauttii pelaamisesta ja esports-pöhinöinnistä, musisoinnista, purjehduksesta sekä historianelävöityksestä. Tämä pitää sisällään etenkin hassuissa vaatteissa maassa nukkumista ja miekankalistelua muiden samanhenkisten kanssa. Erik on lakimiesliiton jäsen. Lisäksi Erik toimii Helsingin yliopiston Legal Tech Labissa.


Blogissa